Såkalte padlebrett er kjent under mange navn, fra SUP-brett til «paddle board» eller «SUP-board».  Som kjent har kjært barn mange navn, men det handler i stort om det samme – en type surfebrett som ofte benyttes stående, og som styres fremover med en åre.

Det grunnleggende om oppblåsbare padlebrett

For de aller fleste nordmenn er det et oppblåsbare padlebrett som er det fornuftige valget, ta en titt på utvalget her: https://coolsnow.no/collections/paddleboards. Det er mange fordeler med å velge et oppblåsbart brett, ikke minst når det gjelder brukervennlighet, kompakt format og pris.

Forkortelsen «SUP» står for «Stand Up Paddleboard», en svært god beskrivelse av den mest utbredte bruken av et padlebrett. Brettet er en anelse mer stabilt sammenlignet med tradisjonelle surfebrett, noe som også gjør det enklere å stå opp på brettet og padle seg fremover. Det er selvfølgelig mulig å benytte et padlebrett på et utall andre måter.

Et allround-brett er det beste valget for nybegynnere

Et såkalt allround-brett vil være det beste valget for nybegynnere. Et slikt brett ligger stabilt i vannet, samtidig som det også er mulig å håndtere noen bølger. Det finnes også brett som er tilpasset raskere fart eller flere bølger, men det er smart å prøve seg fram med et allround-brett først.

Det er uten tvil lurt å gå for et oppblåsbart brett, og det er også denne typen padlebrett som er dominerende på det norske markedet. Det tar ikke lang tid å blåse opp padlebrettet, og et oppblåsbart brett vil oppleves som like stabilt som et tradisjonelt. Du sparer utrolig mye plass med et oppblåsbart brett, ikke minst når du skal transportere brettet i bil.

Et avsluttende tips er å vurdere en våtdrakt. Det er selvfølgelig fullt mulig å nyte et padlebrett uten våtdrakt, men med en god våtdrakt kan du nyte opplevelser på vannet også tidlig på våren og sent om høsten.