Det er mange som føler behov for å rydde opp i økonomien, men som kvier seg veldig over konfrontasjonen med egen bankkonto. Den frykten kan du bli kvitt, når du får ryddet opp og får styr på hverdagsøkonomien. Det kan nemlig gi deg en rekke fordeler. Det kan du lese mer om her.

Mestringsfølelse

Det er nemlig sånn at det å rydde opp, uansett om det er fysisk eller mentalt, er noe som gir veldig god mestringsfølelse. Det gir følelsen av at man får til noe, at man har styr på livet sitt og god oversikt. Nettopp dette med oversikt blir særlig relevant når det kommer til å rydde opp i økonomien. Det innebærer nemlig mer enn bare å rydde opp litt i lommeboken.

Få tilbake overblikket

Når man rydder opp i økonomien, så handler det om å få satt ting i system. Det er lett å få styr på tingene når man har godt overblikk, og derfor er dette det første du skal sikre deg. For å få det, kan det være en god ide å begynne med det kjedelige, nemlig å gå gjennom alt av kontoutskrifter de siste månedene, så du får kartlagt hva du egentlig bruker penger på. Det er nemlig det første skrittet i riktig retning. Saken er, at du helt sikkert bruker penger på en del ting som du slett ikke er klar over at du bruker penger på. Det kan for eksempel være så basale og trivielle ting som en kaffe latte på vei til jobben om morgenen. Det er en veldig liten utgift der og da, men når du legger det sammen på slutten av måneden, så blir det faktisk gjerne i overkanten av en tusenlapp. Er det en tusenlapp du kunne prioritert på noe annet? Er det denne tusenlappen som utgjør forskjellen på om du får spart eller ikke?

Det er de tingene som er viktig at du tar stilling til. Når du finner ut av hva du egentlig bruker pengene dine på, så finner du nemlig samtidig ut av hvor du kan spare penger. Dette er en gylden mulighet til å sette deg selv i en helt annen økonomisk situasjon. Det kan du nemlig ved å spare og deretter forvalte sparepengene dine på en smart måte.

Spar smart

Når du har fått overblikk og funnet ut av hvilke månedlige utgifter du kan kutte ned på, så er det på tide å se på hva du har av sparepenger, og hvordan du kan tilføye mer på denne kontoen hver måned. Hvis du tror at sparing stopper når du har satt pengene på en sparekonto, så tar du helt feil. Det er nemlig her smart sparing begynner. Når du har penger på sparekontoen, kan du nemlig gå i gang med å investere noen av pengene, så du gir sparepengene muligheten for å vokse.

Mange nordmenn er veldig glad i å investere i aksjer, og derfor kan det lønn seg å følge med på søndagens aksjetips. Finn aksjer, aksjefond, indekser eller lignende, som du vil investere dine sparepenger i, så gir du en forholdsvis liten formue mulighet for å vokse seg stor på sikt. Det er smart og langsiktig sparing.