Å velge bademøbler kan være både spennende og morsomt, men dessuten også utfordrende og vanskelig. Et bad har tross alt relativt lang teknisk levetid, og det er ikke umulig at boligen vil skifte eier i løpet av denne tiden. Hvordan velger du baderomsmøbler som varer hele denne tiden, men som samtidig kan kombineres med skiftende designtrender?

Velg tidløse naturmaterialer

Tidløse baderomsmøbler trenger ikke å være kjedelige, men det er viktig å hente inspirasjon og finne noe som passer til akkurat deg. Et eksempel på tidløst dansk design er Dansani baderomsmøbler, som kombinerer enkle linjer med naturmaterialer som tre.

Alle elementer på badet trenger selvfølgelig ikke å være hvite eller grå, særlig med tanke på at mange velger «trygge» farger når det gjelder fliser på gulv og tak. Samtidig kan det være smart å velge innredning i en fargeskala som passer godt inn sammen med andre skarpere kontrastfarger, og da er litt mer dempede naturlige farger aldri feil. Ta gjerne en titt på hvordan for eksempel et tremateriale passer sammen med flere forskjellige farger – også farger som du kanskje ikke vurderer i dag.

Farger og interiørelementer som forandres over tid

Det er de færreste som skifter ut selve bademøblene med jevne mellomrom, selv om det i noen tilfeller kan være greit å for eksempel oppgradere servanten halvveis i badets levetid. Da er det mye enklere å krydre rommet med farger fra planter og andre designelementer.

  • Én eller flere planter kan forandre et helt rom. Det kan være en grønn plante med store blader, eller den vanlige undervurderte orkideen.
  • Det er mange som glemmer hvor stor rolle håndklær spiller på badet. Du kan friske opp badet på noen sekunder med nye og fargerike håndklær.
  • Belysning kan også forandres over tid, og i dag finnes det dessuten mange smarte løsninger for styring av både fargetemperatur og lysstyrke.

Med disse kombinasjonene skaper du et unikt bad.