Kenya er et av flere alternativer når det gjelder å finne en destinasjon for en safaritur. Sammen med spesielt Tanzania og Sør-Afrika, kan Kenya virkelig være et godt alternativ både for nybegynnere og erfarne safariturister.

Hovedstaden i Kenya er Nairobi, og med kystlinje mot Indiahavet har dette landet mye mer å by på enn bare enn Kenya safari. Selvfølgelig er det lurt å ikke prøve å skvise for mye inn i en enkelt tur, men du finner også Mount Kenya her – og det er det nest høyeste punktet i Afrika etter Kilimanjaro.

Turismen er svært viktig for Kenya

Turismen står for en svært stor andel av Kenyas BNP, ifølge noen tall over 60 %. Det er da selvfølgelig ekstremt viktig for landet, og da også den dominerende kilden til utenlandsk valuta. I og med det tropiske klima i landet, er det både bademulighetene og de mer eksotiske opplevelsene av nasjonalparker med ville dyr som bidrar til turistinntektene. Det er til og med mulig å reise på badecharter til Kenya.

Det er noen som er skeptiske til safariturismen, og som mener at de ville dyrene bør få være i fred. Dette er selvfølgelig en legitim mening, men samtidig er det viktig å huske på et par ting:

  • På de større turiststedene er dyrene vant ved mennesker, og de lever godt på savannen – selv med noen menneskelige besøkere.

  • I og med at turismen gir et livsgrunnlag til mange lokale og bidrar med store inntekter, gjør det også indirekte livet surt for illegal jakt og andre aktiviteter som virkelig går ut over dyrene.

På denne måten bidrar faktisk turismen, og da spesielt safariturismen, til å beskytte de ville dyrene. Det er viktig å huske på dette, og faktisk ta med seg en god porsjon god samvittighet når man drar på safari til Kenya – eller noe annet land.