Håndklær er noe av det viktigste husholdningstøyet man bruker i løpet av en dag. Det benyttes til oppvasken, det benyttes etter dusjingen og det benyttes til å tørke hendene sine. Om man er nøysom i sin utplukking så kan man finne de beste alternativene i god kvalitet. Gode håndklær gir en følelse av velvære og luksus – allerede fra morgenstunden.

Fargen

Først og fremst så kan man skape en fin harmoni dersom man utvelger håndklær med riktige fargenyanser. Har man et kjøkken med robuste tre møbler så vil det ta seg godt ut med jordfargede kjøkkenhåndklær. Har man et moderne bad i rene farger så vil hvite baderoms håndklær gi den lille prikken over i-en. Håndklærnes farge har større påvirkning på harmonien i et rom enn man tror. Derfor bør fargene varsomt vurderes innen man foretar et endelig kjøp.

Kvaliteten

Håndklærnes kvalitet har også en påvirkning på kundens opplevelse. Håndklær fra Georg Jensen Damask er veldig behagelige, idet de blir produsert i et veldefinert materiale og har en god tørkeevne. Dette gjelder kjøkkenhåndklærne, så vel som oppvaskhåndklærne. De kommer i samme størrelse, slik at de ikke fyller for mye plass i kjøkkenskapet.

Funksjoner

Håndklær har ofte ulike funksjoner. Noen er produsert til å henge side om side, mens andre skal oppleves alene i form av et klassisk uttrykk. De fleste håndklær er laget i et kvalitetsgarn som benevnt gir dem en unik tørkeevne. Ikke minst så gir det håndklærne en fargeekthet, som vedlikeholder fargens styrke.

Miljøvennlighet

Per dags dato så blir bæredyktige tekstiler mer og mer populært. Av denne grunn så har leverandører begynt å tilby håndklær, hvor bomullen kommer fra bærekraftige kilder. Med andre ord så er materialet enten resirkulert eller dyrket med mindre gjødsel, vann og sprøytemidler. Slike håndklær er dessuten ikke klorbleket, hvilket kan være positivt for dem som raskt kan få allergiske reaksjoner.