Leter du etter et fleksibelt lån som du ikke trenger å oppgi formålet med? Kanskje ser du etter et lån hvor du slipper å stille med sikkerhet?

Forbrukslån er et lån som gir deg muligheten til å låne penger til alt fra å kjøpe en ny bil til å betale for ferie eller en renovering av huset. Et slikt lån er et av de mest fleksible låneformene på markedet, nettopp fordi du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet og du kan bruke pengene til hva du vil.

Før du tar opp forbrukslån

Før du tar opp et forbrukslån, er det viktig å vurdere hva du trenger pengene til og om du har råd til å betale tilbake lånet. Du bør også tenke over hva du er villig til å betale i renter og gebyrer.

Husk at forbrukslån ofte har en høyere rente enn andre låneformer, så det er helt avgjørende å tenke gjennom hva du vil bruke pengene til og om det er verdt den høyere kostnaden.

Her er en liste over ting du bør vurdere før du tar opp et forbrukslån:

1. Behovet for lånet – Hva vil du bruke pengene til og er det verdt kostnaden?

2. Økonomi – Har du råd til å betale tilbake lånet med renter?

3. Lånebeløp – Hvor mye trenger du å låne og hvor mye kan du betale tilbake hver måned?

4. Renten – Sammenlign ulike tilbud og finn det beste lånet for deg.

5. Avbetalingstid – Hvor lang tid vil du ha til å betale tilbake lånet og hva er den månedlige avbetalingen?

6. Gebyrer – Vær oppmerksom på eventuelle gebyrer som følger med lånet, som for eksempel etableringsgebyr og/eller termingebyr.

Når du har tenkt gjennom disse punktene, kan du begynne å sammenligne tilbud fra ulike långivere. Du kan gjøre dette ved å besøke sammenligningssider, eller ved å bruke en forbrukslån kalkulator.

Låneformidlere i dag gir deg ofte en rask og enkel oversikt over ulike lånealternativer, samt en beregning av hva lånet vil koste deg i måneden.Når du har funnet det beste lånet for deg, bør du lese vilkårene nøye før du signerer avtalen. Sørg for at du forstår hva du har signert på, hva som er inkludert i renten og hva som eventuelt ikke er inkludert. Du bør også være oppmerksom på eventuelle ekstrakostnader som følger med lånet, som etableringsgebyr eller avslutningsgebyr.