Denne artikkelen er en betalt annonse.

Over de seneste årene har det å handle robotstøvsuger blitt mer komplisert, men samtidig også mye enklere. Det kan høres ulogisk ut, men i dag finnes det helt enkelt svært mange gode robotstøvsugere å velge mellom. Det gjør at risikoen for bomkjøp er redusert, men samtidig kan det være utfordrende å finne frem i en jungel av ulike merker og modeller.

Fokus på hovedfunksjoner og enkelthet

Til å begynne med er det greit å huske på hva en robotstøvsuger egentlig skal gjøre for deg – holde boligen ren fra støv og skitt. Det bør skje så enkelt og smertefritt som mulig, så ta noen skritt tilbake og vurder de aller viktigste egenskapene:

  • En moderne robotstøvsuger må kunne navigere tilbake til ladestasjonen på egen hånd, og på den måte sette seg til lading etter fullført rengjøring. Det finnes noen svært billige modeller som ikke har denne funksjonen, men vil du huske på å sette robotstøvsugeren til lading?
  • Det er viktig at robotstøvsugeren er driftssikker. Det handler om at den ikke bør sette seg fast unødvendig, samtidig som støvbeholderen har tilstrekkelig kapasitet. Dessuten må det være raskt og enkelt å tømme støvbeholderen. Husk på det ved plassering av basestasjonen.

En app er tilnærmet standard i 2023, og den bør være enkel og tydelig når det gjelder for eksempel planlegging av støvsuging.

Vaskefunksjoner, mopp og mer

I dag har flere robotstøvsugere interessante tilleggsfunksjoner, som kan gjøre rengjøringen enda mer effektiv og praktisk. Egne roboter for gulvvask har aldri slått helt an i Norge, gitt tregulv som ikke tåler spesielt mye vann. Moderne robotstøvsugere med mopp kan imidlertid være gode også på norske parkettgulv.

Pass på å se etter modeller som har intelligens knyttet til når moppen skal brukes. Den bør selvfølgelig ikke være på bakken når robotstøvsugeren møter et teppe, men det finnes faktisk alternativer som kan detektere tepper og løfte opp moppen når den ikke skal brukes.

Mer komplekse basestasjoner med tømming av støvbeholder finnes også på markedet, men disse alternativene er fortsatt relativt kostbare. Såfremt du plasserer basestasjonen på et lett tilgjengelig sted, vil det vikke være spesielt utfordrende å tømme støvbeholderen med jevne mellomrom. Husk på at poenget med en robotstøvsuger er jevnlig rengjøring – slik at du ikke trenger å basere deg på skippertak og storrengjøring.

Bruk god tid når du undersøker de ulike alternativene på markedet, da vil du finne en robotstøvsuger som virkelig blir en hjelper i hverdagen.