Sengerammen er en viktig del av sengen, og skal holde i mange år. Derfor kan det være smart å velge sengerammen etter både kvalitet og utseende. Dagens masseproduksjon av sengerammer har gjort at man har fått billigere sengerammer som er fine å se på, men som ofte har dårlig kvalitet. Sengerammen skal kunne tåle barn som hopper i sengen, vekten av personene som sover i den og eventuelt reiser, som flyttelass. Det nytter ikke å ha en sengeramme som man hele tiden må tenke over hvor forsiktig man må være når sengen skal brukes. Dette er ikke en bekymring som man bør ha, fordi en seng skal ikke være et møbel i huset man bekymrer seg over.

Få et naturlig preg på soverommet

Derfor kan det være en god ide å velge en sengeramme i massivt tre. Dette materialet er ikke bare flott å se på, men også utrolig holdbart. Velger man en sengeramme der treets naturlige mønstre får skinne igjennom, så vil dette gi soverommet et naturlig og flott preg. Sengerammer har de siste årene vært litt ute av motebildet, ettersom at kontinentalsengen har gjort et inntog på mange nordmenns soverom. Ønsker man en seng som gir et mer personlig preg, så er en sengeramme i massivt tre et godt valg.

Som regel så er sengerammen enten laget i kjernebøk eller furu. Dette er typer av tre som er kjent for sin utrolige holdbarhet og styrke.

Noen kvier seg kanskje for å kjøpe en sengeramme i massivt tre, på grunn av vedlikeholdet. Man skal dog være oppmerksom på at dette er faktisk ganske enkelt. De kan tørkes over med en våt og senere tørr klut, og lakkerte sengerammer kan som regel vaskes med milde rengjøringsmidler.

Hos Bedre Nætter har de et stort utvalg av sengerammer i massivt tre. Les mer her.