Flere og flere nordmenn blir gode til å selge brukte ting på internett. Dette er gode nyheter for både selger, kjøper og miljøet. Selgeren får penger for noe han eller hun ikke bruker, kjøperen sparer penger ved å ikke kjøpe varen som ny, og miljøet blir spart for det biologiske avtrykket som en ny vare ofte lager ved produksjon og distribusjon. Dette er virkelig en vinn-vinn situasjon for alle tre parter, men utfordringen oppstår ofte når pakken skal sendes.

Flere og flere posthus blir nedlagt i Norge, og de post-filialer som stadig eksisterer kan i mange tilfeller ha en lav grense i forhold til varens størrelse og vekt. I de aller fleste tilfeller så kan det rett og slett ikke lønne seg å reise langt for og levere eller hente en vare. Derfor bør man kontakte et fraktfirma som kan komme og hente varen, og senere levere den til kjøperen. Det kan dog være ganske stort sprik mellom prisene som fraktfirmaene tilbyr, og derfor bør man alltid sammenligne prisene.

Det kan være mange penger og spare

Som så mye annet så kan prisene fraktselskap tilbyr, være ganske så varierende. Grunnen til dette er at de kan ha ulik størrelse på selskapet, og varierende tilstedeværelse i Norges distrikter. Man skal ha i mente at Norge er et utrolig langstrakt land, og derfor vil fraktprisene også variere fra distrikt til distrikt. Priskategoriene kan også variere i forhold til varens størrelse og vekt. Hos noen fraktselskap så vil kanskje varen havne i en lavere priskategori enn et annet selskap. Derfor lønner det seg som regel og sammenligne prisene.

Den billigste frakten kan nemlig variere i stor grad i forhold til pris. En god ide kan være å benytte seg av en hjemmeside som sammenligner prisene for en, som for eksempel siden Billigpakke.no.