Raclette-grill er et sosialt kjøkkenredskap som samler hele familien. Måltidet går raskt å lage uten at man må stå i kjøkkenet hele kvelden. En perfekt erstatning for den tradisjonelle tacofredagen. Det finnes flere ulike oppskrifter man kan benytte når man skal lage raclette. Dermed blir hvert måltid rundt grillen alltid litt annerledes enn den forrige. Les mer på https://www.skousen.no/kjokkenutstyr/matlaging/raclette-fondue/.

Raclettens opprinnelse

Raclette er først og fremst en gammel tradisjonell ost fra Sveits. Den skal varmes opp slik at overflaten smelter og man kan skrape den ned på tallerkenen. Den smeltede osten spises ofte med poteter, brød og grønnsaker. I mer moderne tid så har betegnelsen «Raclette» blitt utbredt til å omfatte hele retten. I dag så bruker man flere typer oster som smeltes i ulike panner på den elektriske raclette-grillen. Som tilbehør har man også kjøtt og grønnsaker som stekes samtidig med osten på raclette-grillen. Med andre ord så kan man grille maten direkte på bordet samtidig som osten smeltes.

Hva bør grilles på raclette-grillen?

Som tidligere nevnt så har Raclette utvidet seg til å omfatte mer enn kun ost i moderne dager. Man kan grille alt fra ulike typer oster til grønnsaker og kjøtt. Ikke minst så er det godt med poteter og asparges som tilbehør. Det er kun fantasien som stopper en fra å tilføye ingredienser man selv synes smaker godt. Fondue er Sveits opprinnelige nasjonalrett. I dag bruker mange raclette-grillen til å steke kjøttet og grønnsakene i grillen sammen med litt olje, vin og buljong. Det gjør den tradisjonelle retten mer sosial å lage. Noen bruker også grillen til å steke desserter. Man kan griller brie og nøtter og servere det sammen med honning. Eplestykker kan også grilles og serveres med et par kuler vaniljeis. Test smaksløkene dine og bruk raclette-grillen til å eksperimentere med matlagingen.