Planter har lenge vært brukt som flotte dekorative elementer i hjemmet, men de har i tillegg til å se fine ut også en helsebringende effekt. Særlig grønne planter som bregner og en rekke andre planter har vist seg å både bedre luftfuktigheten og rense luften for skadelige kjemikalier som finnes i miljøet rundt oss. For best effekt er det anbefalt å ha minst én grønn plante per tiende kvadratmeter. Særlig på soverommet er det anbefalt å ha god luftkvalitet, og dersom man planlegger å kun ha planter i ett rom bør man absolutt velge soverommet. Med planter som en fredslilje eller orkidé vil soverommet både se innbydende og fint ut, samtidig som planten vil fjerne de skadelige stoffene i rommet og sørge for at luften du puster inn mens du sover er ren og frisk. Som om ikke dette var nok har planter i tillegg en beroligende effekt, og synet av grønne planter vil kunne bidra til at man føler seg både mer avslappet og mindre stresset.

Planter som dekorative elementer

I tillegg til å ha grønne planter i huset for helseeffektens del kan man selvsagt også bruke andre planter for pyntens del. Særlig som dekorasjon på stue og kjøkken kan man enkelt pynte opp rommet litt ekstra ved å bruke planter i vakre farger. Skal man invitere på middagsbesøk kan det om sommeren være spesielt fint å plukke en bukett villblomster og bruke som borddekorasjon. Her kan man kombinere blomstene med dekketøyet og spisebrikker fra georgjensen-damask.no, og få et nydelig dekket bord som garantert vil imponere gjestene.

Spiselige vekster som dekorasjon

Et annet godt plantevalg er å velge spiselige planter som dekorasjon. Her får man både effekten av blomstene som dekorasjon, i tillegg til at man kan bruke dem til matlagingen. Særlig krydderurter er et godt valg å ha på kjøkkenet.