En av de mest populære grunnene til å begynne å blogge, er å dele informasjon om en hobby du er glad i. Du har kanskje oppdaget en enklere eller raskere måte å gjøre noe på, og du vil rope det til verden.

Dessverre virker ingen av vennene dine spesielt interessert i ønsker å fortelle, så du ser deg om etter andre som er interessert i å høre om det du har å fortelle. Da er blogging veien å gå.

Men så kommer frykten snikende. Jeg er jo ikke så flink til å skrive. Jeg er ingen forfatter.

Blogging er ikke Shakespeare

Ikke bekymre deg. Blogging er ikke noe som å skrive en forskningsoppgave for en klasse på universitetet, eller å skrive en ny roman som skal antas av et forlag. Det er mye mer uformelt enn det. Det er mer som å skrive et informativt brev eller e-post til en venn om hva du har gjort.

Her er noen tips om hva du trenger å passe på for å få folk til å lese bloggen din.

1. Lag overskrifter som er fengene.

Husk at folk er veldig opptatt og nærmest skroller seg gjennom livet sitt. Du må gi dem en grunn til å stoppe opp.

2. Ikke tro at de som leser bloggen din vet like mye om tema som deg selv

Ikke bruk faguttrykk og sjargonger med mindre du er helt sikker på at leseren din kjenner til dem.

3. Skriv som en historie

Alle elsker historier. Også dem som ikke innrømmer det. Vi er preprogrammer fra barndommen til å like, og å følge med på historier. Utnytt dette i bloggen din til å holde på leseren din.

Følger du disse tre rådene er du langt på vei. Husk bare at du må blogge jevnt og trutt, og at det tar tid før du får mange lesere og følgere.

Når du er en blogger, kommer du til å bruke mobilen din mye. Pass da på at du har et mobilabonnement som ikke spiser opp hele lommeboken din.

Finn et rimelig mobilabonnement med Comper.