Snøbrett, eller snowboard som det heter i snowboard-miljøet er blitt mer og mer populært. Flere og flere ønsker å lære seg å gå på snowboard. Her følger fem nybegynnertips for deg som aldri har stått på et snøbrett før.

1. Legg alltid brette opp ned

Når du legger fra deg snøbrettet på snøen bør du alltid legge det fra deg med bindingen ned. Dette er fordi hvis du legger brettet fra deg med glattsiden ned er det en stor fare for at snøbrettet kan gli fra deg. Det å hente inn igjen et snøbrett i fri dressur ned en bakke er helt umulig. Faren med snøbrett som raser ned en bratt bakke uten fører er at det blir fort et prosjektil som kan skade noen lengre ned i bakken. Det å få et snøbrett som kommer i stor fart, i hodet kan være direkte livsfarlig.

2. Lær deg å stramme opp bindingen

Det å stramme opp og løse ut bindingen er ikke vanskelig. Men det kan være lurt å øve noen ganger på dette på forhånd slik at du ikke står i bakken og roter med dette.

3. Slik tar du på brettet på foten

Når du har lært deg hvordan bindingen virker er det viktig at du også lærer deg hvordan du tar brettet på foten. Først og fremst bør du alltid sitte når du fester brettet til foten. Dernest så tar du på den fremste foten først, så den bakre.

4. Lær å bremse

Det å kunne bremse med en fot hvor du enten presser tåen eller hælen ned i snøen, er meget viktig. Dette er den eneste måten du har til å få stoppet brettet på. Det er også slik du kjører i stolheisen, med en fot løs og en fot festet på brettet. Øv mye på dette da det dette har en direkte innvirkning på sikkerheten din.

5. Å gå oppover med brettet

Når du er i bunnen av en bakke, må du komme deg opp igjen. Også der det ikke er stolheiser. Lær deg hvordan du går oppover en bakke med brettet fortsatt festet til en fot. Dette gjør du enklest ved å gå med brettet på tvers foran deg med den andre foten som støtte i snøen.

Hvis du ønsker å se hvordan dette gjøres i praksis så kan du gå på YouTube. Der finner du mange ode opplæringsvideoer om å kjøre på snøbrett.

Om du trenger forbrukslån for å finansiere snøbrettet ditt finner du lån på internett.

Det er viktig å være klar over at det tilfaller renter og gebyrer når du tar opp lån.

Typiske betingelser er Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.