For mange så er det å endelig få pusset opp badet en stor drøm. Badet er et av de rommene som blir utsatt for mest slitasje, da det er det rom som blir brukt fra morgen til kveld. Det er også et viktig rom fordi det er her de fleste endelig får tid til seg selv i en travel hverdag. Badet er et viktig rom for hele familien, det er her minstemann skal i badekaret, og hele familien pusser tenner, eller går på toalettet. Hvis man skal pusse opp badet er det viktig med planlegging, fordi man kan rett og slett ikke fungere som en familie uten badet. Det skal gjerne pusses opp og gjøres ferdig så fort som mulig, og derfor er nøye planlegging alfa og omega.

 

2 viktige deler av renovasjonsarbeidet

  • Planleggingsfasen

Denne fasen er kanskje den viktigste, og jo mere nøysomt man planlegger jo bedre vil resultatet bli. Man må ta stilling til hvordan badet skal se ut, hvilke ting man har behov for, ha styr på forsikringer, og sammenligne priser hos forskjellige håndverkere og baderomsleverandører som har bad i flere prisklasser. Dessuten skal man være oppmerksom på lover som er knyttet til oppussing av badet, og sørge for at den følger forskriftene. Hvis man blir nødt til å endre noe når badet står ferdig, kan dette bli veldig dyrt, og en unødvendig utgift.

Som familie så kan det være en god ide og snakke om hvilke ønsker man har for badet. Barn kan noen ganger ha noen helt andre behov enn de voksne, så inndra hele familien i prosjektet.

Man bør tenke over om man kun vil bytte ut selve baderoms innredningen, eller om man også vil skifte ut fliser og gulv. Dette er en mye mer omfattende jobb, og derfor koster den og en del. Vil man gjøre rommet større, så krever dette at eventuelle vegger også fjernes. Vil man ha mere plass, eller er det fint nok som det er? Dessuten bør man tenke over om budsjettet er realistisk, og hvilke ting man eventuelt kan gå på kompromiss med hvis budsjettet ikke strekker til.

  • Rekkefølgen på renovasjonen

Skal man ha flere håndverkere inn over jobben, så er det viktig å tenke på rekkefølgen. Det er nemlig ikke likegyldig hvilken rekkefølge arbeidet blir utført i, det er nemlig en steg for steg-prosess. Det kan være lurt å lage en prosjektplan, der tidsfristene og avtalene er skrevet ned, sånn at man klarer å holde styr på det. Hvis det er plass til det i budsjettet så kan det være en god ide å la en byggeleder stå for hele prosessen. Da kan man unngå at tiden går til spille. Skal man gjøre omfattende endringer på badet, så skal man regne med å måtte bruke en murer, VVS-installatør, snekker og malermester. Etter at jobben er utført, så er det smart å la en bygge sakkyndig til å gå igjennom, og kvalitetssikre jobben, før neste håndverker begynner på sin oppgave.